Det gode forældresamarbejde

Det gode forældresamarbejde

Det gode forældresamarbejde har stor betydning for børnenes trivsel i klassen. Når forældre kan samarbejde, så bliver det også lettere at tage de svære snakke, som indimellem kan opstå, i løbet af et langt skoleliv.


Et fællesskab alle vil være en del af

Et godt forældresamarbejde bygger på et fællesskab, som alle har lyst til at være en del af.

Et fællesskab som alle har lyst til at være en del af opstår, når man bruger tid med hinanden.

Så når vi gerne vil etablere et godt forældresamarbejde, så kræver det, at vi investerer tiden sammen medde andre forældre i klassen.

Det kan vi blandt andet gøre ved at lave nogle gode arrangementer i løbet af skoleåret, både med og uden børnene. Vi kan også have fokus på legeaftaler og legegrupper, som også er med til at styrke kendskabet til hinanden, og dermed styrke fællesskabet.

Når vi ved hvem hinanden er, og vi har en god dialog, så vil der også opstå en respekt og forståelse indbyrdes, både mellem forældre og børn. Det er et godt udgangspunkt for et fællesskab, som vi skal være en del af i mange år.

Fordele

Et godt samarbejde mellem forældrene, vil altid komme børnene til gode. Fordelene ved at godt forældresamarbejde kan blandt andet være:

Det kan bidrage til færre konflikter mellem børnene

Vi lærer hinandens børn bedre at kende

Vi får følelsen af at være en del af forældregruppen

Det kan skabe nye venskaber for både børn og forældre

Hvordan opnår man et godt forældresamarbejde?

Det kommer ikke af sig selv og det stiller store krav til forældres omgang med hinanden. Hvis vi som forældre er gode til at hilse på hinanden og at vi taler pænt til og om hinanden, så vil det smitte af på vores børn. Når vi sender vores børn i skole med budskabet om, at de skal tale pænt til deres kammerater og til andre voksne, så er det også det vi skal vise vores børn, at vi gør, når vi møder de andre forældre.

Hvis de oplever at mor eller far taler dårligt om de andre forældre, eller måske ikke hilser når de mødes ved afhentning, så vil det være den oplevelse vi efterlader i vores børn.

Derfor er det så vigtigt, at vi altid er ordentlige overfor hinanden.

Hvis vi har en god og rar tone, og møder hinanden med respekt for dem vi er, så er det også lettere at tale sammen, hvis og når tingene bliver svære imellem vores børn.

Alle vil igennem skoletiden opleve konflikter som skal håndteres. Og det er bare lettere at håndtere en konflikt, når vi kender hinanden.

Fire gode råd til et styrket forældresamarbejde:

  • Hils altid på hinanden

    Sig godmorgen til hinanden og hils når I mødes

  • Byd nye forældre velkommen

    Aftal indbyrdes hvem der byder eventuelt nye forældre i klassen velkommen. Det betyder meget som ny forælder at blive mødt af forældregruppen

  • Faste aftaler

    Lav klasseaftaler der handler konkret om, hvordan I kan hjælpe børnene hvis eller når der opstår konflikter

  • Brug tid sammen

    Lav nogle gode klassearrangementer i løbet af året, hvor I som forældre får mulighed for at ses og tale sammen.

Jeres samarbejde er afgørende for trivslen i klassen, og alle forældre er en del af løsningen.

Naja Staugaard
Naja Staugaard
Naja Staugaard
Naja Staugaard

Flere blogpost

© 2021 Min Klasse. All Rights Reserved